Heeft u een medewerker met een loonbeslag?
Kom dan in actie!
Bel Synergie P.O. Inkomensbeheer & Beschermingsbewind: 06 12 699 206.

Als er loonbeslag gelegd is op een salaris ligt kunt u met zekerheid stellen dat uw medewerker financiële problemen heeft. Dat is natuurlijk in eerste instantie niet uw zaak. Maar het beïnvloedt uw bedrijfsvoering wel!

U moet extra administratieve handelingen uitvoeren in opdracht van de beslaglegger.  Dit kost u tijd en dus geld.

Uw medewerker die getroffen is door het loonbeslag leeft onder druk en stress. Dit komt de arbeidsprestatie niet ten goede en u verliest hierdoor productieve arbeidsuren. In het meest ongunstige geval kunnen financiële problemen leiden tot uitval.

Wat kunt u doen?

U wilt best in gesprek gaan met de medewerker over de situatie. Maar hoe? Onze ervaring is dat niemand graag over zijn financiële problemen praat. Bovendien kunt u de medewerker niet helpen met financiële ondersteuning – dat raden wij u zelfs ten zeerste af!

Wat u wél kunt doen is uw medewerker gespecialiseerde hulp aanbieden.

Wij bieden begeleiding door een professionele inkomensbeheerder/beschermingsbewindvoerder én een professionele coach, zodat uw medewerker weer financieel en mentaal gezond wordt.

Het loonbeslag is bij u bekend en daarom kunt u, zonder de privacy van de medewerker te schenden, voorstellen professionals in de arm te nemen, om orde te scheppen in de financiële en mentale chaos en zo te zorgen voor rust. Als het loonbeslag niet direct gestopt kan worden zal in ieder geval de gemoedsrust van de medewerker positief beïnvloed worden doordat hij er niet meer alleen voor staat.

De mentale ondersteuning wordt geleverd door een professionele coach. Of de schulden door bewust toedoen of door een samenloop van omstandigheden zijn ontstaan doet er in beginsel niet toe, in de schulden zitten is voor iedereen zwaar en belemmeren een goed functioneren in onze maatschappij.

Niets doen is in ieder geval geen optie. Dit soort problemen blijft normaliter járen voortslepen en het is voor de medewerker vaak een te grote stap om professionele hulp te vragen.

U kunt helpen door deze hulp en begeleiding door onze professionals heel concreet aan te bieden. U draagt op deze manier een steentje bij als maatschappelijk verantwoord ondernemer.

Bel Synergie P.O. Beschermingsbewind & Inkomensbeheer voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek.